Pohja;
175g kaurakeksejä
75g voita
mangonviipaleita
Täyte;
6 liivatetta
2dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
300g soseutettua mangoa
2tl vaniljasokeria
1/2dl sokeria
2 rkl vettä
Kiille;
1dl vettä
250g soseutettua mangoa
1 1/4 dl hyytelösokeria
Murusta keksit sulan voin joukkoon.Painele irtopohjavuan pohjalle ja voit laittaa pohjan päälle muutaman mangonviipaleen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma,sekoita joukkoon mangosose,sokeri,vaniljasokeri sekä vaniljarahka.Sekoita.
Kuumenna vesi kiehuvaksi.Sulata siihen likoamassa olleet liivatteet.Jäähdytä.Lisää liivatemössö ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen(muutoin tulee kökköjä).
Pistä vuokaan hyytymään muutamaksi tunniksi(tai varminta on hyydyttää yön yli).Niin,siis vuoka jääkaappiin ;)
Sitten kiilteen vuoro; Mittaa kattilaan vesi ja mangosose.Kiehauta.Lisää sekoittaen hyytelösokeri.Keitä minuutti,jäähdytä kunnolla.Valuta kiille lusikalla kakun pinnalle,tasoita.
Nosta kylmään kunnes kiille hyytyy.
Koristele haluamallasi tavalla ja nauti.
Oli muuten todella raikasta kakkua,tykkäsin.Tuntui kevyemmältä syödä kuin suklaakakku eikä ollut niin makea.I like it.Ja niin tykkäs muutkin :D
Kuulostaa hyvältä :)
VastaaPoista