Pakkohan mun on jakaa teidän kanssa tämmöinen ihanuus,tein tätä viimeksi viime viikonloppuna.On todella ihanaa!!!
Suklaatuorejuustokakku
Pohja;
175g kaurakeksejä
75g margariinia tai voita
Täyte;
4 liivatelehteä
200g tummaa suklaata
200g tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2dl kuohukermaa
2 rkl kiehuvaa vettä-
Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja kiristä panta niin että paperi jää väliin
-Hienonna keksit,lisää sulatettu rasva.Painele vuoan pohjalle
-Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
-Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen
-Sekoita tuorejuusto,PUOLET sokerista,vaniljasokeri,keltuaiset keskenään kulhossa
-Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi.Vaahdota myös kerma vaahdoksi.
-Yhdistä tuorejuustoseos,suklaa,valkuais-ja kermavaahto keskenään
-Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota kuumaan vesitilkkaan.Kaada jäähtynyt seos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen
-Kaada täyte keksipohjan päälle.Nosta kakku hyytymään jääkaappiin väh 4 tunniksi,miel seuraavaan päivään.
-Irrota veitsen avulla kakkun vuoan reunoilta,avaa rinkula ja laita kakku tarjoilulautaselle.
cattiskan muutokset ohjeeseen
-Tee 1.5 kertainen määrä pohjaa sekä täytettä mutta käytä täytteessä 200g tummaa suklaata ja 100g Fazerin sinistä
-Laita suklaa heti alussa sulamaan vesihauteeseen,vaihda vesi aina välillä kuumaan.Muuten suklaan sulamista saa odotella ikuisuuden...
-Mun mielestä tämä kakku on parasta kun on ollut yli vuorokauden jääkaapissa
Tätä on pakko kokeilla, oon aivan koukussa noihin tuorejuustokakkuihin :)
VastaaPoistaIhanan näköinen kakku! Pitääkin joskus kokeilla, varmuuden vuoks silleen et on vieraita tulossa, muuten voi käydä niin et joku vetää yksin koko kakun...
VastaaPoistat.Kati
Juu,tuo on aivan uskomattoman ihanaa<3
VastaaPoistaJa Kati,ihan oikeasti tohon tulee himo.Sitä voi syödä palasen aamulla,päivällä,iltapäivällä,illalla...Ja yölläkin jos sattuu heräämään.*punastuu*